пятница, 5 сентября 2008 г.

ноги

Ви коли-небудь помічали, як довколишні люди затикають ніс, коли ви роззуваєтеся? Чи не закохався ваш пес у ваші кросовки? Якщо так, то окрім відомої всім соди існує ще безліч способів, що зменшують пітливість ніг і що не дають їм пахнути, як сир камамбер. Причому у кожної людини знайдеться свій перевірений метод боротьби з цією проблемою.
Але чому ноги так сильно потіють і пахнуть? Наші стопи – природне місце існування мільйонів бактерій, які харчуються потім і відмерлими клітками шкіри. Саме відходи їх життєдіяльності додають вашим ногам, шкарпеткам і взуттю характерний запах. Вочевидь, чим сильніше потіють ноги (скажімо, в гумових чоботях або синтетичний шкарпетках), тим більше у бактерій їжі і тим міцніше «дух». Особливого аромату додає йому поселяющийся на стопах грибок. Крім того, у хворих діабетом, сердечників і літніх людей із-за погіршення кровопостачання ніг стопи особливо часто покриті виразками і інфіковані, а це теж «б'є по носу».
Якщо ви до цих пір не впоралися з цією проблемою, то ради Мірсоветов точно допоможуть вам в боротьбі з неприємним запахом.

Як позбавитися від запаху (пітливості) ніг

Ногам від пахв
Ймовірно, ви не здивуєтеся, взнавши, що антіперспірант, яким обробляють пахви, зменшує і пітливість ніг. Просто напирскуйте або намажте їх, перш ніж надіти чисті шкарпетки.
Також добре мити ноги в теплій воді з милом, що дезодорує або бактерицидним, але робити це треба щодня.
Водолікування
Водолечение при потливости ног Мірсоветов рекомендує вам чайну ножну ванну. Протягом п'ятнадцяти хвилин кип'ятите два пакетики чорного чаю в одному літрі води. Потім пакетики дістаньте і викинете, а настій, що вийшов, розбавте ще двома літрами води. Дайте чаю остигнути до прийнятної температури і півгодини тримаєте в нім ноги. Повторюйте цю нескладну процедуру щодня.
Дубильна кислота міцного чаю володіє сильними терпкими (дубильними) властивостями, тобто вона вбиває бактерії і стягує пори, в результаті ослабляючи потовиділення
Робіть ножну ванну, що дезодорує, розводивши в тазу з теплою водою стакан оцту. Для досягнення більшого ефекту додайте в розчин декілька крапель чебрецевого масла. Воно містить сильний антисептик, який вбиває смердючі бактерії. Вимочуйте в цій мікстурі ноги 15-20 хвилин щоденно протягом тижня.
Але пам'ятаєте, що таку процедуру проводити не можна, якщо у вас на ногах є рани, що не зажили.
Масажний аромат
Лавандове масло не лише приємно пахне, але і добре допомагає від бактерій. Перед відходом до сну втирайте в стопи декілька крапель масла. Потім надіньте чисті бавовняні шкарпетки і лягаєте спати.
Але не забудьте заздалегідь перевірити, чи не дратує цей засіб вашу шкіру: крапніть на внутрішню сторону зап'ястя і простежите за реакцією протягом декількох годинників.
Сіль від запаху
Пудра для ног Налийте в таз або відро літрів п'ять води, і розчините в ній два стакани англійської (гіркою) солі. Вимочуйте в цьому розсолі ноги по 15 хвилин двічі в день. Англійська сіль – терпкий засіб, тобто вона стягує шкіру, зменшуючи пітливість, а, крім того, як і всяка сіль, вона згубна для бактерій.
По ногах, як по угрях
Змащуйте підошви 5- або 10-процентним бензоїлпероксидним гелем, аби убити смердючі бактерії. А чом би не використовувати цей метод? Адже на обличчі цей засіб діє!
Робота по осушенню
Аби уникнути появи неприємного запаху, перед тим, як надіти чисті шкарпетки, посипте ноги тальком і спеціальною пудрою для ніг. Вони відмінно вбирають піт, пригнічуючи розвиток бактерій.
Якщо у вас не виявилося під рукою спеціальних присипок, використовуйте харчову сіль, яка нейтралізує запах, і кукурудзяним крохмалем, що поглинає вологу.
Додамо тепло
Ця процедура буде особливо корисна тим, хто схильний до міжпальцевого або нігтьового грибка: сушите ноги феномом, відрегульованим на найнижчу температуру. Це значно понизить їх вологість і допоможе уникнути розвитку інфекції.
Креми для ніг
 Дезодорант-крем «7 дней» от Vichy Окрім всіх вищеперелічених засобів, ви можете придбати в аптеці спеціальний крем для нормалізації потовиділення ступень і запобігання появі неприємного запаху. Мірсоветов звертає вашу увагу на те, що деякі з них призначені для щоденного вживання, інші ж – використовуються приблизно раз на тиждень.
Наприклад, дезодорант-крем «7 днів» від Vichy, регулюючий надлишкове потовиділення. Наносите крем на чисту шкіру два дні підряд в тиждень, і з часом пітливість ніг помітно зменшиться і залишиться на такому нижчому рівні. Проте, такі засоби не всім по кишені – в середньому такий крем обійдеться вам в 400р.
У Росії випускається крем для ніг «5 днів», який володіє такими ж властивостями, як і креми західних виробників. У аптеці такий крем коштуватиме приблизно 55р.
Основна різниця в тому, що дезодорант-крем Vichy можна використовувати не лише на шкірі стоп, але і в пахвових западинах, долонях.
Креми, які вимагають щоденного вживання, наносите на стопи перед сном, не забудьте, що шкіра має бути чистою.
Уміння одягатися
Меняйте носки ежедневно, даже если у вас нет проблем с запахом ног Міняйте шкарпетки щодня, навіть якщо у вас немає проблем із запахом ніг.
Носите по черзі не менше двох пар взуття, даючи кожній після використання провітрюватися в перебіг хоч би доби.
В міру можливості носите босоніжок або туфлі з плетеним, перфорованим, матер'яним верхом, аби ноги в них «дихали». З тією ж метою бажано відмовитися від синтетичних шкарпеток на користь бавовняних.
Правила користуванню взуттям
Уважно вивчайте інструкцію по користуванню спортивним взуттям. Якщо її можна стирати, аби позбавитися від неприємного запаху, робіть це хоч би раз на місяць.
Внимательно изучайте инструкцию по пользованию спортивной обувью. Если ее можно стирать, чтобы избавиться от неприятного запаха, делайте это хотя бы раз в месяц. Зберігаєте взуття в світлому, провітрюваному місці, а не в темній сирій шафі, де панує рай для мікробів.
Всякий раз, роззуваючи, вкладайте в неї мішечки, наповнені ароматними кедровими або ялівцевими стружками. Альтернативним варіантом стануть спеціальні сітчасті упаковки з цеолітом, природним матеріалом, що дуже ефективно поглинає пахучі молекули. Це система може використовуватися багато разів. Для цього покладете мішечок на підвіконня, і вже через шість годинників перебування на сонці він поверне свою працездатність.
Купуючи нові устілки, виберіть ті, що можуть поглинати запахи. Мірсоветов нагадує, що устілки необхідно обов'язково міняти раз в три-шість місяців.
Якщо у вашому взутті устілки не приклеєні, обов'язково виймайте їх і сушите після кожної шкарпетки. Час від часу стирайте їх з миючими засобами.
А також не забувайте про інших правилах догляду за взуттям
Коли потрібна лікарка
Якщо ви використовували всі перераховані нами засоби, але усунути неприємний запах так і не удалося, проконсультуйтеся з лікаркою: терапевтом або ортопедом. Можливо, у вас серйозна інфекція, яка вимагає лікування рецептурними антибіотиками або фунгіцидами під контролем лікарки.

Неприємний запах, що виділяється вашими ногами, переслідує вас всюди. Він псує не лише атмосферу, але і ваші стосунки з довколишніми людьми. А скільки проблем він принесе вам на дружній вечірці! Якщо ви не хочете в черговий раз попасти в невміле положення, приймайте за справу: усунете смердючий запах і зменшите пітливість ніг, а наші корисні ради допоможуть вам з цим.

Комментариев нет: